RIBIČI DU MARKOVCI TRETJI V DRŽAVI

Ribiška ekipa DU Markovci se je z doseženim prvim mestom v Spodnji Podravski upokojenski ligi uvrstila na državno prvenstvo upokojencev v lovu rib s plovcem. Ekipa šteje sicer sedem članov, na tekmi pa so društvo upokojencev Markovci zastopali: Dušan HORVAT, Ivan LESJAK, Zvonko PETEK in Stanko PETROVIČ. Tekmovalo se je v kraju KRAŠČI ob Ledavskem jezeru, kjer je nastopalo 13 ekip iz cele Slovenije. Markovška ekipa je dosegla tretje mesto. Zmagala je ekipa DU Novo Mesto, druga je bila ekipa DU Rače in tretja ekipa DU Markovci, ki so za drugo uvrščeno ekipo zaostali za borih 20 dkg teže.

Ob tej priliki velja povedati, da so do sedaj v tem tekmovanju Markovški upokojenci bili dvakrat državni prvaki, enkrat drugi in sedaj drugič tretji. ISKRENE ČESTITKE

Franc BROMŠE vodja ekipe: "Pohvala ekipi za čas in požrtvovalnost, ki so jo vložili v tekmo, obenem bi se prav prisrčno zahvalil DU Markovci za podporo in pomoč, ki jo nudi svojim ribiškim članom, enako velja tudi za ŠRD Markovci".

Anton MAJERIČ predsednik DU Markovci: "Ena od dejavnosti društvo je prav gotovo rekreativni šport. In na tem področju nas že več let odlično zastopajo naši člani - ribiči. Tudi sami smo bili že dvakrat organizatorji tega državnega prvenstva, ki smo ga vedno odlično izpeljali. Naši ekipi za vse letošnje odlične rezultate iskrene čestitke in pogumno naprej".

I. Habjanič