ŠPORTNI RIBIČI DU MARKOVCI ZMAGOVALCI UPOKOJENSKE LIGE SPODNJEGA PODRAVJA V LOVU RIB S PLOVCEM ZA LETO 2017

Ribiči, člani ŠRD Markovci, ki so istočasno tudi člani DU Markovci, so se z doseženim rezultatom uvrstili na državno ekipno prvenstvo. V Spodnje podravski ligi so izmed devet nastopajočih ekip premočno zmagali pred ekipo DU Ptuj v obeh konkurencah. Od sedmih tekem so tri štele za uvrstitev na državno prvenstvo in štiri plus prve tri tekme pa za naziv prvaka Spodnjega Podravja in v obeh kategorijah so zmagovalci člani ekipe DU Markovci. Ekipo sestavlja sedem članov in sicer: Franc BROMŠE, Alojz HOJNIK, Dušan HORVAT, Ivan LESJAK, Zvonko PETEK, Stanko PETROVIČ in Marjan PLOŠINJAK.

Vodja ekipe Franc BROMŠE pravi: "Svojim članom ekipe za trud in požrtvovalnost vse čestitke. Velika hvala tudi DU Markovci na čelu z MAJERIČ Antonom in ŠRD Markovci za vso nudeno pomoč".

Predsednik DU Markovci pa dodaja: Najprej seveda čestitke ekipi za uspeh, ki ga v precej močni konkurenci ni lahko doseči. Naša ribiška športna ekipa je že nekaj let v samem vrhu športnih ribiških ekip upokojencev Slovenije. Kljub temu, da se je v tem času zamenjalo nekaj članov ekipe, pa je to očitno bilo koristno, saj jim je ponovno prineslo prvo mesto v regiji in uvrstitev na državno tekmovanje, kjer jim seveda prav tako želimo vrnitev na najvišjo stopničko.

Iskrene čestitke ribičem ribiške ekipe DU Markovci.

Ignac Habjanič