V Društvu upokojencev Markovci že osmo leto deluje skupina ljudskih godcev in pevcev z imenom »Hišni ansambel« DU Markovci. Skupino vodi Franc Panikvar, skupaj pa šteje 6 članov in članic. Igrajo in prepevajo ljudske in ponarodele pesmi, ter tako skrbijo da ta del naše kulturne dediščine ne bi odšel povsem v pozabo. Z svojimi nastopi popestrijo in obogatijo različne  prireditve tako v domači občini in tudi po vsej Sloveniji. Praviloma se udeležujejo tudi vseh srečanj takih in podobnih skupin, če so nanje povabljeni, povabil pa ne manjka. Zaigrajo pa tudi na različnih jubilejih članov društva, če kdo izrazi tako željo.

V zadnjem letu so v skupini imeli nekaj zdravstvenih težav, zato so kar nekaj nastopov morali odpovedati. Končno se je vse uredilo in tako so člani 21. novembra 2015 pripravili že 4. Srečanje ljudskih godcev in pevcev v Nova vasi pri Markovcih pod naslovom »Godemo in pojemo v korantovi deželi«. Skupin, ki želijo sodelovati je kar preveč, zato se je vedno težko odločiti koga povabiti, saj se nikomur ne bi radi zamerili. Tako je letos nastopilo skupno 15 skupin. Sodelujoči in tudi obiskovalci so bili mnenja, da je letošnje srečanje bilo tudi najboljše.

Na kraju se zahvaljujejo vsem, ki so jim na kakršenkoli način pomagali pri organizaciji prireditve. Takih dobrotnikov je bilo kar nekaj od lokalne skupnosti, obrtnikov podjetij in tudi posameznikov. Vsem še enkrat hvala.

Našim godcem in pevcem pa želimo da še dolgo ostanejo čili in zdravi, da bi nas lahko še dolgo razveseljevali z svojim igranjem in petjem.